top of page
xuan-nguyen-_fjcWT7LZPA-unsplash.jpg

Elämän aika

Näin haluan sinun muistavan minut

Elämän Ajan muistot yhdessä yhteen

Elämän Aika palvelu auttaa kokoamaan yhteiset muistot surun hetkellä. Surun lomassa löytyy ilon pisaroita.Yhteiset eletyt hetket ovat meille kaikille tärkeitä.  Niin nykyisille kuin tulevillekin sukupolville. Muistojen ja elämän viisauksien kokoaminen on meille jokaiselle merkityksellinen asia. Millaisia olivatkaan ne yhteiset juhlat ja keskustelut pöydän ääressä. Oliko joku huippuruoka, jonka resepti olisi hyvä säilyttää muistoissa? Mitä tapahtui lapsuudessa, nuoruudessa ja työelämän alkaessa.  Avioliitto, yhteiset hetket, lapset ja perheen muodostuminen ovat elämäämme vaikuttavia hetkiä. Entä ne parhaat korttipelivinkit ja yhteiset juhlat? 

 

Muistojen kokoaminen tapahtuu yhteisessä hetkessä ja erikseen. Muistoja voidaan kerätä ennen kuolemaa, muistotilaisuutta tai sen jälkeen.  Kerrotaan tarinoita, kerätään kuvia. Valon Aika kirjaa muistot ja haastattelee vielä jälkeenpäin läheisiä ja ystäviä. Näin saamme muistotilaisuuteen yhteisen muistojen koosteen jaettavaksi ja luettavaksi. Muistot kootaan muistokirjaan yhdessä kuvien kera. Muistoja voi myös kerätä itsekseen tai läheisten kanssa. Valon Ajalla on valmis pohja tämän edistämiseksi. Muistot jäävät elämään kun ne kirjataan. Niistä tulee aito kokonaisuus jokaisen tuodessa tarinaan oman osuutensa.

 

Elämän Aika tuotteessa on mahdollista saada muistot esitettyä muistojuhlassa. Et ole yksin surussasi, olen mukana. Sanat jäävät kurkkuun ja muistot kertomatta. Autan sinua ja kerron muistot ja esitän kuvat. Näin tilaisuudessa kaikkien on helpompi jakaa lisää muistoa. Yhteinen arvokas hetki on meillä läsnä.

 

Tähän palveluun kuuluu

 

 • Haastattelut omaisten ja ystävien kanssa ennen muistotilaisuutta (1-3 kpl)

 • Kirjallinen 10-15 sivuinen kooste muistoista ja tarinoista

 • Surun tukeminen ja aito kohtaaminen

 • Suruprosessin läpikäyminen yhteisesti

 • Koosteen esittäminen muistotilaisuudessa (valinnainen)

Muistojen kokoaminen ennen kuolemaa

Elämän Ajan muistot voidaan koota jo ennen kuolemaa. Tämä prosessi auttaa myös kuolemaan valmistautumisessa. Haastattelut tapahtuvat useassa osassa ja näistä muistoista kootaan yhteinen kooste. Koosteeseen lisätään myös läheisten ja ystävien muistoja. Kootaan elämä yhteen ja todetaan sen ainutkertaisuus. Haastattelujen yhteydessä voi hyvin suunnitella oman muistotilaisuuden ja hautajaisjärjestelyt.  

Tämä prosessi auttaa surun käsittelyssä ja on hyvin eheyttävä.

Elämän Aika kooste voidaan esittää myöhemmin muistotilaisuudessa ja kooste jakaa omaisille ja läheisille.

Tähän palveluun kuuluu

 

 • Kuolemaan valmistautumisen tukeminen

 • Haastattelut lähtijän kanssa (3 kpl)

 • Haastattelut omaisten ja läheisten kanssa (sovitaan erikseen)

 • Suruprosessissa tukeminen

 • Elämän Ajan -kooste 

 • Elämän Eväät -muistot koottuna 

On Valon Aika
bottom of page