top of page
64A5EC85-A95F-4350-B10B-5D73C8CDC47B.jpeg

Muistotilaisuudet

Lämminhenkistä tukea tilaisuuden järjestelyyn

Valon Aika-muistotilaisuus palveluun kuuluu:

 • Muistotilaisuuden perusjärjestelyt (mm. pöytäkoristelut, tilajärjestelyt)

 • Tilavuokraus (Villa Valo) tai muualla oleva muistotila

 • Pitopalvelujärjestelyt asiakkaan toiveita kunnioittaen

 • Henkilökohtainen palvelu muistotilaisuuden järjestämisessä

 • Surun tukeminen ja aito kohtaaminen

 • Muistotilaisuudet voidaan järjestää tarvittaessa myös etäyhteyksin

 • Muistotilaisuuteen voidaan tilata myös puhujapalvelu (tilaisuuden seremoniamestari)

Palvelu sopii henkilölle joka tarvitsee kauniin, muistorikkaan hetken omaisten kanssa. Tilaisuus hoituu ja järjestyy ilman huolta Valon Ajan palvelun avulla. Perusjärjestelyissä huomioidaan omaisten toiveet. Valon Aika muistohetki on aina lämminhenkinen lähtijän näköinen tilaisuus, joka huomioidaan myös koristeluissa ja tarjoiluissa.

B5B116D5-687D-43CD-88AE-8D3B4E414B81.jpeg

Valon Aika- muistotilaisuus ja Elämän Aika -tarina

Tähän palveluun kuuluu

 

 • Perusjärjestelyt muistotilaisuuteen (tilajärjestelyt asiakkaan valitsemassa muistopaikassa)

 • Pitopalvelujärjestelyt asiakkaan toiveita kunnioittaen

 • Henkilökohtainen palvelu muistotilaisuuden järjestämisessä

 • Surun tukeminen ja aito kohtaaminen

 • Puhujapalvelu muisto- tai saattotilaisuudessa 

 • Haastattelut omaisten ja ystävien kanssa ennen muistotilaisuutta

 • Elämän Ajan -kooste vainajasta

Palvelu sopii omaisille, jotka haluavat tehdä muistotilaisuudesta kokonaisuuden, jossa lisäksi kootaan Elämä Ajan muistot yhteen. Haluamme muistaa lähtijää yli sukupolvien. Tarkoituksena on koostaa elämän tapahtuvista liittyvä tarina ja merkitykselliset hetket. Meillä kaikilla on tapahtumia ja tarinoita joita toivomme muiden muistavan. Palvelu voidaan toteuttaa sekä kirkollisissa hautajaisissa tai niissä, joissa ei ole pappia siunaamassa. Tilaisuudessa on mahdollista saada samankaltainen tunnelma (kappelissa tai saattojuhlassa) seremoniamestari palvelun avulla.

 

Palveluun sisältyy Valon Aika -muistotilaisuuden järjestelyt, jossa huomioidaan aito kohtaaminen ja surun tukeminen. Pitopalvelu- ja tilajärjestelyt hoidetaan omaisten kanssa. Palveluun kuuluu haastattelut omaisten ja ystävien kanssa ennen muistotilaisuutta ja näistä tehdään kattava Elämän Ajan -kooste.  

Näin minä sen koin

" Minulle äidin kuolema oli erittäin valtaisa kokemus, toivo parantumisesta oli mielessämme koko ajan, ihan loppuun saakka. Kun äidin kuolema kuitenkin vääjäämättä koitti, oli se vain hyväksyttävä. Olin kuullut Minnan järjestämistä muistotilaisuuksista ja Elämän Aika™ -tuotteesta, joten käännyin hänen puoleensa saadakseni käytännön helpotusta hautajaisjärjestelyihin. Halusin myös antaa äidilleni lahjan; muistoesityksen. Sukulaiset ja läheiset saivat myös kirjallisen koosteen äidin muistoista.

Päällimmäisenä mieleeni prosessista jäi kiitollisuus muistelemista kohtaan. Oli äärettömän parantavaa yhdessä isän ja lasten kanssa katsella kuvia äidistä ja yhteisistä tapahtumistamme, nauraa ja itkeä, tuoda kiitollisuus surutyöhön. Tätä muistelutyötä ei luultavasti olisi muutoin tehty kuoleman ja hautajaisten välissä, olisiko vieläkään.

Muisteluprosessissa mielenkiintoista oli myös se, että löysin äidistäni aivan uusia asioita. Minnan kysymysten kautta pääsin itsekin tarinoihin, joita en muistanut tai joiden loppua en tiennyt. Minna kyseli mm lapsuusmuistoja äidin siskolta ja nämä muistot olivat aivan uudenlaisia ja hauskoja, joista emme olleet tulleet puhuneeksi. Teoksessa oli otettu huomioon myös konkreettisisa asioita, läheiset ja sukulaiset saivat tämän myötä jopa äidin lempireseptin ohjeen. Muistotarina esitettiin niin, että siellä oli ilon pisaroita, naurukin oli mukana. Koin, että ulkopuolisen esittämänä äidin tarinaan tuli aivan oma lisänäkökulma, minäkin opin äidistäni uutta.

Minulle oli lisäksi tärkeää, että joku muu hoitaisi puolestani kaikki käytännön tilaisuuteen liittyvät järjestelyt. Näin minulla oli mahdollisuus tilaisuudessa keskittyä sukulaisiin ja ystäviin ja saatoin olla huolista vapaa.

Muistoteoksen ja muistoesityksen tekeminen muutti aikaisemman käsitykseni hautajaisista kipeänä surujuhlana. Nyt se olikin valoisa kiitollisuuden juhla.  -   Katja Huumo-Rautiainen

On Valon Aika

bottom of page